Четвер, 28.03.2024, 21:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2020 » Січень » 28 » Чорнобильський рух
    09:50
    Чорнобильський рух

    У Раді хочуть переглянути процес видачі посвідчень постраждалим від Чорнобильської катастрофи

    Місто Прип’ять на території зони відчуження навколо Чорнобильської АЕС. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

    Є випадки, коли регіональні комісії вилучають або заміняють посвідчення без розгляду ситуацій

    У парламентському комітеті з питань соціальної політики заявили, що наразі працюють над новим сучасним підходом до процесу видачі посвідчень громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Про це повідомив голова комітету Олег Арсенюк, передає пресслужба Апарату Верховної Ради.

    "Першим і ключовим питанням має бути визначення та верифікація осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", - сказав він.

    Заступник міністра соціальної політики Олег Коваль повідомив, що процес заміни посвідчень було розпочато Міністерством у 2018 році згідно із Постановою Кабінету Міністрів, якою були затверджені нові бланки посвідчень окремо для учасників ліквідації наслідків аварії та окремо для потерпілих від Чорнобильської катастрофи з числа постраждалих громадян, віднесених до категорії 1. Також було затверджено бланки посвідчень для учасників ліквідації інших ядерних аварій 1, 2 та 3 категорій та постраждалих від радіаційного випромінювання. Заміни посвідчень на той час потребували 107 тисяч 50 громадян України. Наразі за інформацією з регіонів регіональними комісіями розглянуто 81 тисяча 229 особових справ та проведено заміну близько 60% посвідчень.

    Водночас, проаналізувавши подану інформацію, було встановлено, що деякі регіони проводять заміну посвідчень без розгляду таких справ регіональними комісіями. Вони здійснюють автоматичну заміну посвідчень.

    Заступник міністра повідомив, що з урахуванням численних звернень чорнобильських громадських об’єднань і окремих громадян стосовно незадовільної роботи регіональних комісій та за результатами моніторингу проведення заміни посвідчень Міністерством розпочато вивчення стану виконання вищезазначеної Постанови Кабінету міністрів.

    Коваль повідомив про факти вилучення у громадян посвідчень у той час, коли їх справи не розглядаються протягом шести-восьми місяців, та непоодинокі випадки прийняття формальних рішень у цих справах.

    Заступник міністра наголосив на необхідності наведення ладу у процедурі заміни посвідчень та верифікувати ті дані, які надаються чи є у цих справах. Зокрема, планується вдосконалити порядок та посилити контроль за перевидачею посвідчень.

    Раніше повідомлялося, що державна соціальна допомога на дітей з інвалідністю віком до 18 років, захворювання яких пов’язані з Чорнобильською катастрофою, зросте.

     

    Джерело:

    Переглядів: 892 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024