П`ятниця, 19.04.2024, 21:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2020 » Березень » 6 » Чорнобильський рух
    01:49
    Чорнобильський рух

    ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

     
    На сайті Союзу Чорнобиль України 5 березня 2020 року та на деяких інших сайтах оприлюднена недостовірна інформація про події, що відбувалися 3 березня під час засідання Центральної Ради Союзу Чорнобиль України.
     
    По-перше, згідно зі Статутом Союзу Чорнобиль України згадані у цій інформації члени Центральної Ради обрані Конференцією Союзу і ніхто, крім делегатів Конференції, не має права вирішувати питання про склад Центральної Ради.
     
    По-друге, 19 лютого 2020 року група чорнобильців Київської області зібралися в офісі Союзу Чорнобиль України, щоби обговорити проблеми соціального захисту, але на вимогу Войтова вони змушені були залишити приміщення Союзу, про що складено відповідний акт.
     
     
    По-третє, проведення засідання Центральної Ради було заплановане саме в офісі «Союзу Чорнобиль України» про що свідчить текст телефонограми. Але напередодні засідання Войтов по телефону повідомив лише деяким членам Центральної Ради про зміну місця засідання – у приміщенні дитячого медичного закладу.
     
    Чорнобильці, обурені таким зневажливим ставленням до них з боку керівника громадської чорнобильської організації, створеної ними для захисту своїх прав, зібралися вранці 3 березня біля офісу «Союзу Чорнобиль України» і, зустрівши Войтова, почали вимагати від нього пояснень. Замість розмови з людьми, той викликав поліцію і швидку медичну допомогу та у їхньому супроводі пройшов до машини швидкої меддопомоги.
     
    Після цього частина чорнобильців і членів Центральної Ради виїхали до дитячого медичного закладу, де зібралися інші члени  Центральної Ради. Побачивши там Войтова, люди здивувалися і почали вимагати його відставки за таке зневажливе ставлення до чорнобильців та спроби сховатися за спинами дітей чорнобиля. Але той оголосив засідання Центральної Ради закритим і втік.
     
    Члени Центральної Ради, які залишилися, разом з іншими чорнобильцями обговорили й прийняли:
     
    -         звернення до ДБР - щодо перевірки законності витрачання бюджетних коштів президентом Союзу Чорнобиль України;
     
    -         звернення до Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів - щодо парламентських слухань з питань прав чорнобильців;
     
    -         звернення до Голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики - щодо парламентських слухань з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини, прийнятих за позовами чорнобильців;
     
    -         звернення до Кабінету Міністрів України – щодо внесення змін до Закону України про Держбюджет України на 2020 рік, а також до постанови № 1210.
     
    -         а також третиною керівників обласних організацій Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» прийнято рішення:
     
    1.    Висловити недовіру Войтову В.В. та його відсторонення з посади президента.
     
    2.    Про скликання засідання Центральної Ради на 11 березня 2020 року, початок об 11 год., в офісі «Союз Чорнобиль України».
     
    3.    Про призначення тимчасово виконуючого обов’язки президента «Союз Чорнобиль України».
     
    4.    Про скликання та дату проведення Позачергової конференції Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».
     
    Проекти цих документів додаються і можуть використовуватись чорнобильською громадськістю у своїй діяльності.

     

    Джерело:

     

    Переглядів: 885 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024