Вівторок, 16.04.2024, 23:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2020 » Грудень » 9 » Міністру соціальної політики України Лазебній Марині Володимирівні
    21:37
    Міністру соціальної політики України Лазебній Марині Володимирівні

    Міністру соціальної політики України

    Лазебній Марині Володимирівні

     

    Шановна Марино Володимирівно!

    Дякуємо за відповідь на лист ВГОІ "Союз Чорнобиль України" від 27.10.2020, №182, що надійшло за підписом Вашого заступника Б.Лебедцова.

    Водночас, мусимо зауважити, що ми не зверталися стосовно роз'яснення чинного законодавства чи змісту законопроекту про Держбюджет наступного року. Натомість, ми подавали Вам, як члену Уряду, конкретні пропозиції стосовно фінансування соціального захисту учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Проект Державного бюджету оприлюднений на офіційному сайті Верховної Ради України, і з ним можна ознайомитись кожному.

    Залишаються без відповіді низка найболючіших для чорнобильців питань. Зокрема, як вплине на поліпшення пенсійного забезпечення, якого чорнобильці чекають протягом кількох років, запропоноване Урядом скорочення фінансування Пенсійного Фонду України на 8 млрд.грн.? Ми ж передавали Вам погоджені з іншими громадськими чорнобильськими організаціями конкретні пропозиції з розв'язання цієї життєвої важливої проблеми.

    Що нам відповідати людям стосовно виконання судових рішень, прийнятих за їхніми позовами. Уряд, і Ви, як член цього Уряду, пропонуєте скасувати взагалі відповідні витрати... Як виконуватиметься рішення ЄСПЛ "Бурмич та інші проти України", яким визнано правомірними позови 12,5 тисяч українських чорнобильців?! Скільки із запланованих 580 млн. грн. на виконання рішень Євросуду, будуть спрямовані на захист чорнобильців?...

    Добре, що Уряд пропонує залишити збільшення на 25 млн. грн. фінансування Фонду захисту осіб з інвалідністю, для підтримки діяльності громадських організацій. То чи може "Союз Чорнобиль України" сказати людям, які чекають компенсації за дороговартісне лікування, що у 2021 році їм повернуть ці борги?... Нагадую, що загальна сума боргів перевищує 14 млн. грн.

    Шановна Марино Володимирівно! До 35-х роковин Чорнобильської трагедії ліквідатори і потерпілі сподіваються на те, що влада зрештою почне вирішувати найгостріші проблеми їхнього захисту! Водночас, вони заходять на сайт рідного Міністерства, і бачать, що ними будуть опікуватися вже навіть не на рівні Департаменту, а лише на рівні Відділу.

    Люди питають, як це розуміти? Чи не свідчить це про намагання звести нанівець захист чорнобильців всупереч вимогам ст.ст.3 і 16 Конституції України?

    Зважаючи на викладене, іще раз настійливо прошу особистої зустрічі з Вами, шановна Марино Володимирівно.

     

    З повагою,

     

    Президент ВГОІ "СЧУ"                     Михайло Хрущенко

    Джерело:

    Переглядів: 643 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024