Четвер, 28.03.2024, 20:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Грудень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2020 » Грудень » 9 » Прем'єр-Міністру України Д.А. Шмигалю Міністру охорони здоров'я М.В. Степанову Голові Комітету Верховної Ради України з питань охорони
    21:30
    Прем'єр-Міністру України Д.А. Шмигалю Міністру охорони здоров'я М.В. Степанову Голові Комітету Верховної Ради України з питань охорони

    Прем'єр-Міністру України

    Д.А. Шмигалю

    Міністру охорони здоров'я

    М.В. Степанову

    Голові Комітету Верховної Ради

    України з питань охорони здоров'я

    М.Б. Радуцькому

     

     

    Шановні керівники органів

    державної влади.

     

    Звернутися до вас змушує надзвичайна ситуація, яка склалася в Національному Науковому Центрі Радіаційної Медицини (ННЦРМ) у зв'язку з рішеннями влади про масовий прийом ургентних хворих цією установою.

    Наголошую, що ННЦРМ на сьогодні залишився чи не єдиним медичним закладом з надання спеціалізованої медичної допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій і випробувань, працівниками АЕС... Загалом це близько 2-х млн. осіб.

    У зв'язку зі скаргами чорнобильців, які сьогодні проходять там лікування, я особисто відвідав заклад, зустрівся з його керівництвом.

    З'ясувалося, що з листопада поточного року ННЦРМ включений до медичних закладів, що надають ургентну меддопомогу пацієнтам, які не мають певних ознак захворювання на COVID-19. Для цього було поставлено завдання перепрофілювати 25 ліжко-місць.

    Фактично ж доставляється набагато більше хворих, на стаціонарному лікуванні вже перебуває майже утричі більше пацієнтів. При цьому відсутні: будь-яке додаткове фінансування закладу, матеріально-технічна допомога, забезпечені лікарськими засобами. У зв'язку з перевантаженням і недостатнім забезпеченням відзначається високий рівень смертності серед таких хворих.

    Крім цього, ургентні хворі не проходять попереднього тестування, в результаті цього хворіє медперсонал (наразі близько 70 осіб), а також створюється реальна додаткова загроза здоров'ю та життю близько 250 важкохворих чорнобильців (з яких близько 40 - на онкологічні захворювання), які сьогодні проходять стаціонарне лікування в ННЦРМ.

    Розуміємо, що в умовах пандемії потрібно задіювати ресурси усіх медичних установ країни. Але ж не у такий спосіб, що створює додаткові загрози життю і здоров'ю людей!!!.

    Вимагаємо негайного реагування, з метою усунення зазначених загроз та забезпечення права чорнобильців, а також інших наших громадян, на отримання якісної медичної допомоги.

    Про прийняті рішення прошу поінформувати ВГОІ "Союз Чорнобиль України".

     

    За дорученням Центральної Ради

    Президент ВГОІ "С Ч У"                   Михайло Хрущенко

    Джерело:

    Переглядів: 611 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024