Четвер, 18.04.2024, 05:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2020 » Квітень » 26 » СЧУ
    13:45
    СЧУ

    Чорнобильці чекають не тільки покладання квітів з нагоди річниці трагедії, а й відновлення своїх прав

    Про це йдеться у зверненні Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» до чорнобильців та керівників держави за підписом т.в.о. президента ВГОІ Михайла Хрущенка.

    Про це йдеться у зверненні Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» до чорнобильців та керівників держави за підписом т.в.о. президента ВГОІ  Михайла Хрущенка. 
    «Напередодні 34-х роковин трагедії на ЧАЕС чорнобильці чекають від влади не лише покладання квітів і традиційних слів подяки, -- йдеться у зверненні. – Це, безумовно, теж важливо, але люди хочуть і мають право почути від керівництва держави, коли нарешті будуть поновлені їх порушені права».
    Через карантин громадські організації не зможуть провести масові заходи, присвячені вшануванню ліквідаторів аварії на Чорнобильскій АЕС та пам»яті загиблих внаслідок цієї трагедії, нагадують автори звернення. Від імені центральної ради «Союзу Чорнобиль України» вони подякували ліквідаторам за їхній подвиг в ім»я життя, іншим категорім чорнобильців та побажали їм успіхів у боротьбі за право на належний соціальний захист.
    «Ми хочемо знати, коли будуть відновлені норми Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що були скасовані сумнозвісним антиконституційним законом N 76. Чиновники Мінсоцполітики та Кабінету міністрів роками нас годували і продовжують годувати обіцянками вирішити комплексно проблему поліпшення пенсійного  забезпечення інвалідів, ліквідаторів, евакуйованих, переселених. Рішення з цього питання прийнято два роки тому Європейським судом (з прав людини – Ред.)», наголошується у зверненні.
    «Союз Чорнобиль України» разом з іншими громадськими організаціями підготували і передали органам влади відповідні законопроекти. Тому Всеукраїнська громадська організація інвалідів просить Президента України як главу держави і гаранта конституційних прав і свобод громадян присвятити цим питанням одне зі своїх звернень до українського народу, в якому «разом зі словами подяки ліквідаторам були б і конкретні доручення органам влади щодо гарантованого забезпечення прав героїв-ліквідаторів, інших категорій громадян, що потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також дітей Чорнобиля.».
    «Голос України».

    Джерело:

     

    Переглядів: 766 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024