Середа, 24.04.2024, 17:44
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2020 » Серпень » 20 » СЧУ
    21:19
    СЧУ

    Проект заходів до 35 річниці перероблений (відправлено Президенту, Голові ВР, Прем"єр-міністру)

    ПРОЕКТ

    Заходи
         ВГОІ "Союз Чорнобиль України" до 35-х роковин Чорнобильської трагедії


    1.Звернутися до Президента України з пропозицією видати Указ Президента України про створення національного орг. комітету з відзначення 35-х роковин Чорнобильської трагедії та прийняття відповідного плану заходів.
    2.  Ініціювати підготовку Національної доповіді України, у якій викласти сучасний стан та подальшу стратегію подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, а також завдання з поновлення прав чорнобильців відповідно до рішень національних судів, Конституційного суду України і Європейського суду з прав людини.
    3. Ініціювати проведення Всеукраїнських зборів чорнобильців, за участю керівництва держави.
    4. Вимагати невідкладного розгляду на сесійному засіданні Верховної Ради України законопроектів, спрямованих на поновлення прав та соціальних гарантій чорнобильцям.
    5. Взяти участь в роботі парламентських слухань з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
    6. Ініціювати проведення Всеукраїнського уроку мужності, присвяченого подвигу ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.
    7. Ініціювати проведення телемарафону "Дзвони Чорнобиля" на одному з центральних телеканалів країни.
    8. Звернутися до Президента України стосовно заснування високої державної нагороди для ліквідаторів ЧАЕС "За подвиг в ім'я життя".
    9. Обласним організаціям ВГОІ "СЧУ"- ініціювати перед облдержадміністраціями подання про нагородження ліквідаторів аварії на ЧАЕС високими державними нагородами.
    10. Звернутися до ООН щодо вшанування подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС та захисту прав громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
    11. Звернутися до Комітету Міністрів Ради Європи щодо тривалого невиконання Рішення Європейського суду з прав людини "Бурмич та інші проти України".
    12.  З метою подальшого унеможливлення дискримінації у пенсійному забезпечені ліквідаторів з інвалідністю - вимагати невідкладного прийняття постанови Кабінету Міністрів України щодо поширення норм постанови Кабінету Міністрів України №543 від 26 червня 2019 р. для всіх без виключення громадян, які брали участь в роботах з ліквідації аварії на ЧАЕС і внаслідок цього стали особами з інвалідністю.
    13. Вимагати прийняття підготовленого ВГОІ "СЧУ" проекту постанови КМУ про внесення змін до постанови КМУ №1210 від 23 листопада 2011 року, стосовно поліпшення пенсійного забезпечення учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
    14. Звернутися до керівництва Держави та органів місцевого самоврядування щодо збереження існуючої мережі спеціалізованих медичних закладів з надання кваліфікованої медичної допомоги Чорнобильцям та фінансування цих закладів з Державного бюджету України, як це вимагає ст. 16 Конституції України.
    15.Вимагати повноцінного функціонування державного реєстру ліквідаторів і потерпілих, а також їхніх нащадків.
    16. Вимагати від Міністерства охорони здоров'я видати прес-реліз про стан здоров'я усіх категорій осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
    17. Запропонувати Національній академії медичних наук України підготувати й оприлюднити доповідь про динаміку захворюваності громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та стану запобігання подальшого негативного впливу наслідків катастрофи на здоров'я людини.

    Переглядів: 707 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024