П`ятниця, 29.03.2024, 13:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2021 » Січень » 3 » Знову хочуть загнати всих на мінімалку!!!
    22:44
    Знову хочуть загнати всих на мінімалку!!!

    ПРОЕКТ

    Вноситься
    Кабінетом Міністрів України

    Д. ШМИГАЛЬ

    “     ”                     2020 р.

    Закон УкраЇни

    Про внесення змін до Закону України “Про статус і
    соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок
    Чорнобильської катастрофи” щодо підвищення рівня
    пенсійного забезпечення окремих категорій осіб
    _________________________________________________

    Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:

    І. Внести до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 13, ст. 178 із наступними змінами) такі зміни:

    1. Текст статті 53 викласти в такій редакції:

    “Додаткова пенсія за шкоду, заподіяну здоров’ю, та щомісячна компенсація сім’ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи виплачується повністю незалежно від заробітної плати, пенсії чи іншого доходу.”.

    2. Статтю 57 викласти в такій редакції:

    “Стаття 57. Пільги щодо обчислення заробітної плати

    Обчислення заробітної плати проводиться відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

    У разі обчислення пенсії відповідно до частини другої статті 27 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” за бажанням того, хто звернувся за пенсією, заробітна плата для обчислення пенсії може визначатися за будь-які 12 місяців підряд роботи на територіях радіоактивного забруднення.

    Якщо особа, яка звернулася за пенсією, пропрацювала на територіях радіоактивного забруднення:

    менше 12 місяців, — заробітна плата визначається шляхом поділу загальної суми заробітної плати за календарні місяці роботи на кількість цих місяців;

    не менше 30 календарних днів у двох місяцях, — заробітна плата визначається за будь-які фактично відпрацьовані 30 календарних днів роботи;

    менше місяця, — заробітна плата визначається за цей календарний місяць з додаванням до заробітної плати на основній роботі.

    Для обчислення пенсії по інвалідності відповідно до цього Закону особам із числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, визначених статтею 10 цього Закону, щодо яких встановлено причинний зв’язок інвалідності з Чорнобильською катастрофою, а також особам, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї і внаслідок цього стали особами з інвалідністю, і пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи за осіб з їх числа за бажанням заявника заробітна плата обчислюється виходячи з п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року.

    Порядок обчислення заробітної плати для призначення пенсії по інвалідності, що настала внаслідок каліцтва чи захворювання, і пенсії у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, призначеної відповідно до статті 54 цього Закону, визначається Кабінетом Міністрів України.”.

    3. Частину третю статті 59 виключити.

    4. Статтю 60 викласти в такій редакції:

    “Стаття 60. Інші пільги та компенсації особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

    Особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, можуть надаватись і інші пільги та компенсації, передбачені законодавством України.”.

    5. Доповнити Закон статтями 601 і 602 такого змісту:

    “Стаття 601. Органи, які здійснюють пенсійне забезпечення

    Призначення та виплата пенсій, передбачених цим Законом, і щомісячної компенсації сім’ям за втрату годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи проводиться територіальними органами Пенсійного фонду України відповідно до   Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

     

     

    Стаття 602. Закон, що підлягає застосуванню

    Призначення пенсій проводиться відповідно до законодавства, чинного на час звернення особи за призначенням пенсії. Перерахунок пенсій проводиться відповідно до законодавства, чинного на час проведення перерахунку пенсії.”.

    ІІ. Прикінцеві положення

    1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2022 року.

    2. Кабінету Міністрів України у місячний строк із дня набрання чинності цим Законом:

    привести власні нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;

    забезпечити приведення міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

     

                  Голова
    Верховної Ради України

     

     

    Переглядів: 618 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024