Четвер, 25.04.2024, 07:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2021 » Березень » 6 » Звернення учасників Ініціативної групи
    19:44
    Звернення учасників Ініціативної групи

    Звернення учасників Ініціативної групи

     

    6 березня 2021 року

     Шановні побратими!

    5 березня 2021 року  учасниками Ініціативної групи було доведено до побратимів ідеологію вирішення  питань Чорнобильської проблематики, а також, анонсовано:

    «Наступний матеріал буде про:

    Звернення Ініціативної групи до Гаранта додержання Конституції України, прав і свобод Людини і Громадянина - Президента України Володимира Олександровича Зеленського».

     З цього приводу пропонуємо ознайомитися зі Зверненнями Ініціативної групи від 2 березня 2020 року, від 9 квітня 2020 року та від 21 квітня 2020 року (від 65 громадян України).

     Чому Ініціативна група зверталася до Президента України?

     

    Тому що як Гарант додержання Конституції, прав і свобод Людини і Громадянина, Президент України зобов’язаний виконувати свої обов’язки щодо захисту прав і свобод Людини і Громадянина, брати безпосередню участь у наведенні Конституційного ладу у державі та ініціювати законотворчий процес.

     Чому це так важливо для нас, побратими?

    Зі свого боку інформуємо Вас про те, що ми, громадяни України які брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу маємо особливий статус, про що свідчення Рішення Конституційного Суду України № 6-р/2018 від 17 липня 2018 року: 

    «За статтею 16 Основного Закону України забезпечення екологічної безпеки і підтримання екологічної рівноваги на території України, подолання наслідків Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу, збереження генофонду Українського народу є обов'язком держави.

    3. Виходячи зі змісту статті 16 Основного Закону України Конституційний Суд України зазначає, що обов'язок держави щодо подолання наслідків Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу, збереження генофонду Українського народузумовлює надання особливого статусу громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

    У Рішенні у справі про рівень пенсії і щомісячного довічного грошового утримання від 11 жовтня 2005 року № 8-рп/2005 Конституційний Суд України, зокрема, встановив, що Закон No 796 визначає основні положення щодо реалізації конституційного права громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на охорону їх життя і здоров'я, оскільки відповідно до статті 50 Конституції України кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.

    Згідно зі статтею 13 Закону № 796 на державу покладаються зобов'язання щодо своєчасного медичного обстеження, лікування і визначення доз опромінення учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та потерпілих від Чорнобильської катастрофи;держава бере на себе відповідальність за завдану шкоду громадянам та зобов'язується відшкодувати її. 

    Пільги, компенсації і гарантії, встановлені у Законі  796, є особливою формою відшкодування завданої шкоди таким особам за втрачене здоров'я, моральні і фізичні страждання, обмеження в реалізації своїх здібностей та можливостей забезпечити собі гідний життєвий рівень.

    Учасники Ініціативної групи:

    Гайдак Віктор Васильович (Посвідчення Серія А № 033695, м. Київ) 
    Е-mailv.v.gaydak@gmail.com

    Івакін Борис Іванович (Посвідчення: Серія А № 027879 м. Харків) 
    Е-mail: borisivakin51@gmail.com       

     

     Наступний матеріал буде про:

    «Визначення на законодавчому рівні пенсій громадянам, які брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи та які обліковані у статусі «Учасник ліквідації Чорнобильської катастрофи - катастрофи планетарного масштабу та її наслідків» як Державні пенсії відповідно до вимог ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (796-XII)».

    Переглядів: 732 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024