П`ятниця, 29.03.2024, 13:31
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2020 » Квітень » 29 » Чорнобильський рух
    09:39
    Чорнобильський рух

    Щодо особистих заяв цивільних громадян до Голови ВРУ Д.О. Розумкова

    Опубликовано: 28 Апрель, 2020

    Голові Верховної Ради України 
    Разумкову Д. О.
    вул. Грушевського, 5, м. Київ, 01008

     Громадянин України
    __________________________

    учасник ліквідації
    Чорнобильської катастрофи
    Посвідчення Серія ___ №___
    Адреса: _________________
    Тел.: ( ____ ) _____________
    Е-mail: _________________

    Заява

    Шановний Дмитре Олександровичу!

    18 квітня 2020 року на сайтах «Чорнобилець Харківщини» http://www.chernobyl.kh.ua/ та «Ми Чорнобильці» http://luganskie-chernobilci.blogspot.com/ Ініціативною групою було розміщено Проект Заяви до Президента України, Голови Верховної Ради України, Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Прем’єр-міністра України щодо встановлення соціальної справедливості по відношенню до цивільних громадян, які були відряджені з підприємств, організацій та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи.

     

    Я, ____________________________, громадянин України, один з тих хто був відряджений з підприємства (організації, установи) з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи та брав безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу, цілком підтримую діяльність Ініціативної групи з представлення інтересів та захисту Конституційних прав людини і громадянина, членів територіальних громад сіл, селищ та міст України, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу та її наслідків, які постраждали від іонізуючого радіаційного впливу та які потребують повного відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю внаслідок Чорнобильської катастрофи. Я особисто приєднався до процесу створення цього документу — Заяви щодо встановлення соціальної справедливості по відношенню до цивільних громадян, які були відряджені з підприємств, організацій та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи.

    23 квітня 2020 року на сайтах «Чорнобилець Харківщини» http://www.chernobyl.kh.ua/, «Ми Чорнобильці» http://luganskie-chernobilci.blogspot.com/ та «Я Чорнобилець» https://alder.pp.ua/ було розміщено остаточний варіант  спільно розробленого документу —  Заяви щодо встановлення соціальної справедливості по відношенню до цивільних громадян, які були відряджені з підприємств, організацій та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи.

    Підтримуючи процес наведення конституційного ладу у державі щодо встановлення соціальної справедливості по відношенню до цивільних громадян, які були відряджені з підприємств, організацій та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи, як громадянин України, взявши на себе відповідальність за свої дії, виконуючи свої Конституційні обов’язки, а також реалізуючи своє право на здійснення влади безпосередньо, прийняв рішення брати участь в управлінні державними справами відповідно до норм прямої дії Основного Закону України Конституції України (ст.ст. 5, 8, 38, 50, 95)  і тому

    ЗАЯВЛЯЮ:

    • Я категорично не погоджуюся з ситуацією сьогодення, коли Кабінетом Міністрів України в особі Мінсоцполітики за часи незалежності держави формувалась та реалізовувалась протиправна антиконституційна державна політика не у відповідності до положень ст.ст. 16, 50 Конституції України та ст. 13 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (№ 796-ХІІ — далі Закон), якими визначаються основні положення щодо реалізації конституційного права на охорону життя і здоров’я як військовослужбовців, так і цивільних громадян, які були відряджені з підприємств, організацій та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи і які постраждали від небезпечного довкілля (від Чорнобильської катастрофи), та на відшкодування шкоди, завданої порушенням цього права. Замість того, щоб формувати політику відшкодування шкоди громадянам, які брали участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи, держава формувала політику «соціального захисту громадян», яка є лише однією зі складових повного відшкодування шкоди, заподіяного здоров’ю внаслідок радіаційного впливу.
    • Я також категорично не погоджуюся з ситуацією коли бюджет України формується та розподіляється несправедливо і упереджено  по відношенню до мене, як до громадянина, який був відряджений з підприємства (організації, установи) з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи (аварії на ЧАЕС), який разом з іншими громадянами — військовослужбовцями виконував свої Конституційні обов’язки, знаходячись в однакових умовах на одній забрудненій території і отримавши радіаційний вплив, наразі отримую пенсію в рази меншу ніж військовослужбовці.

    Обґрунтування моїх заявлених стверджень:

    26.04.1986 р. в Україні сталася трагедія, яку весь світ визнав як Чорнобильську катастрофу — катастрофу планетарного масштабу.

    У ліквідації Чорнобильської катастрофи брали участь військовослужбовці та цивільні  громадяни, які були відряджені з підприємств, організацій та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи (аварії на ЧАЕС), які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу, які поруч та разом з військовослужбовцями (пожежниками, міліціонерами, співробітниками КДБ, МВС, військовослужбовцями, солдатами строкової служби та військовозобов’язаними, залученими через військкомати), виконували свій Конституційний обов’язок, знаходячись на одній забрудненій території в однакових неймовірно важких умовах, небезпечних для життя.

    Всі категорії громадян отримали радіаційний вплив та потребують відшкодування шкоди,  заподіяної здоров’ю під час виконання своїх Конституційних обов’язків, і мають право на справедливий і неупереджений розподіл бюджету України, як цього вимагає норма прямої дії ст. 95 Конституції України

    Наразі деякі категорії громадян — пожежники, міліціонери, співробітники КДБ, МВС, військовослужбовці, солдати строкової служби та військовозобов’язані, залучені через військкомати («партизани»), отримують пенсії значно більші ніж пенсії, які отримують цивільних громадяни.

    Таку ситуацію штучно створено вищим законодавчим органом України — Верховною Радою України та виконавчою гілкою влади — Кабінетом Міністрів України (Міністерством соціальної політики, Пенсійним фондом України) з мовчазної згоди Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

    Держава Україна повністю відмовилась виконувати взяті на себе зобов’язання переді мною, цивільним громадянином, який був відряджений з підприємства з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи щодо повного відшкодування шкоди, завданої моєму здоров’ю внаслідок радіаційного впливу під час ліквідації Чорнобильської катастрофи у відповідності до ст. 13 Закону.

    Тому заявляю про дискримінацію та геноцид по відношенню до мене, як до людини і громадянина, який виконав свій конституційний обов’язок перед державою та народом України під час ліквідації Чорнобильської катастрофи, який має особливий статус відповідно до ст.16 Конституції України та рішення Конституційного Суду України від 17 липня 2018 року.

    Факт дискримінації підтверджую даними таблиць № 1 та № 2:

    Таблиця  № 1

    Найменування Показники 

     

    станом

    на 01.01.2020

    Розмір пенсії

     

    (діапазон)

    1 учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС    188 343 до 3 000 —

     

    понад 10000

      у т. ч. віднесені до категорій:    
    2 категорія 1 (особи з інвалідністю):     57 255 9412 — 12506
      І гр. інвалідності     2 175  
      ІІ гр. інвалідності     34 487  
      ІІІ гр. інвалідності     20 593  
    3 категорія 2 з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС    103 548  до 3 000 
    4 категорія 3 з числа учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС     27 540  до 3 000

    Таблиця № 2

       

     

    Солдат

    строковик

    «Партизан»

     

    зі статусом інваліда  війни

    Цивільний 

     

    зі статусомінваліда війни

    Цивільний без статусуінваліда війни
    Розмір пенсії по інвалідності у розм. відш. факт. збитків 

     

    (для 2 групи інвалідності)

    12506.72

     

     

    ч. 3 ст. 59           ЗУ 796-12; Пост. № 1210, п.9-1

    9412,17

     

     

    ч. 3 ст. 59

    ЗУ 796-12;

    Пост. № 1210, п.9-1

    2620.80

     

     

    ч. 1 ст. 54

    ЗУ 796-12;    Пост. № 1210, п. 11

    2620.80

     

     

    ч. 1 ст. 54  ЗУ 796-12;

    Пост. № 1210, п. 11

    Додаткова пенсія

     

    інвалідам 2 групи

    з числа ліквідаторів

    1-ї катег.

     

     

    379.60

     

     

    379.60

     

     

    Відсутня

     

     

    379.60

    Підвищення інвалідам армії, прирівняних до інвалідів війни 2 групи

     

    (40% від 1638 грн.)

     

     

    655.20

     

     

    655.20

     

     

    655.20

     

     

    Відсутня

    Державна адресна допомога

     

    інваліду 2 групи

    (до 255% від 1638 грн.)    Пост. № 1210

     

     

    Відсутня

     

     

    Відсутня

     

     

    Відсутня

     

     

    1176.50

    Державна адресна допомога інваліду війни 2 групи

     

    (до 525% від 1638 грн.)     Пост. № 1381 п.7.1

     

     

    Відсутня

     

     

    Відсутня

     

     

    5273.50

     

     

    Відсутня

    Цільова допомога  

     

    інваліда війни

    2 групи

    50.00 50.00 50.00 Відсутня
    Загальна сума  складових

     

    пенсійної виплати

    13591.52 10496.97 8599.50 4176.90

    Виходячи зі змісту таблиць № 1 та № 2, стверджую, що я, цивільний громадянин ___________________________________, який був відряджений з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи, належу до 131088 (103548 + 27540) учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, маючи категорію __,  отримую пенсію у розмірі до 3000 грн!!!

    Заявляючи про вищезазначене, стверджую:

    • про порушення моїх Конституційних Прав і Свобод Людини і Громадянина, дискримінацію та геноцид по відношенню до мене, як до Людини і Громадянина, який був відряджений з підприємства (організації, установи) з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи щодо пенсійного забезпечення в порядку повного відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю внаслідок радіаційного впливу;
    • про несправедливий і упереджений розподіл бюджету України по відношенню до мене, цивільного громадянина, який був відряджений з підприємства, (організації,  установи) з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи щодо пенсійного забезпечення в порядку повного відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю внаслідок радіаційного впливу;
    • про те, що я буду вважати наслідки Чорнобильської катастрофи — катастрофи планетарного масштабу неподоланими до того часу поки не буде вирішено питання мого належного пенсійного забезпечення та встановлення соціальної справедливості по відношенню до мене і всіх цивільних громадян, які були відряджені з підприємств, організації та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи.

    Тому я вимагаю вжити рішучих заходів щодо наведення Конституційного ладу у Державі Україна та усунення дискримінації по відношенню до мене і всіх цивільних громадян, які були відряджені з підприємств, організації та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи.

    Пропоную:

    для усунення дискримінації та встановлення соціальної справедливості по відношенню до всіх категорій громадян, які брали безпосередню участь у ліквідації Чорнобильської катастрофи (військовослужбовців та цивільних), застосувати «Універсальну формулу відшкодування шкоди заподіяної здоров’ю» (Додаток № 1). 

    Відповідь прошу надіслати на мою поштову адресу, а також продублювати її на мою електронну адресу: ___________________________ з обов’язковим повідомленням за телефоном: (_____) _____________________.

    Додаток за текстом:

    1. Додаток № 1: Універсальна формула пенсійного забезпечення на ___ арк.;

    “___” _______________ 2020 р.                /_______/

     

    28.04.2020р.

    Щодо особистих заяв цивільних 
    громадян до Голови ВРУ Д.О. Розумкова 

    Шановні побратими!

    Ініціативна група від імені всіх учасників процесу встановлення соціальної справедливості по відношення до цивільних громадян пропонує продовжити спільні дії всім хто долучився і тим хто бажає прийняти участь у процесі встановлення соціальної справедливості по відношення до цивільних громадян і звернутися окремо кожному з особистою Заявою до Голови ВРУ Д.О. Розумкова.

    Даний Проект тексту Заяви підготовлений виключно для цивільних громадян, які були відряджені з підприємств, організацій та установ з метою ліквідації Чорнобильської катастрофи

    Для особистого звернення до Голови ВРУ пропонуємо Проект тексту Заяви.

    Використовуйте за власним бажанням на свій розсуд запропонований текст заяви.

    Змінюйте, доповнюйте, робіть краще, але пам’ятайте, що за вас цю роботу ніхто не  зробить.

    Ваша доля — у ваших руках!!!

    Бажано розповсюдити зазначений Проект тексту Заяви.

    Проект тексту Заяви буде відправлено на вказані вами електронні адреси.

     З повагою до всіх і кожного, Ініціативна група.

    Джерело:

     

    Переглядів: 760 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024