Середа, 24.04.2024, 08:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2020 » Квітень » 22 » СЧУ Київської області
    21:25
    СЧУ Київської області

    ЧОРНОБИЛЬ, НАША БІЛЬ

     

    26 квітня 1986 рік. Все далі і далі від нас та жахлива від болю і горя квітнева ніч, ніч безмежного розпачу і розбитих життів. 34 роки минає від дня з якого розпочалось нове літочислення для України і всього людства. Цей день продовжує хвилювати людей – і тих, кого він зачепив своїм чорним крилом, і тих хто народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно він розплодив по світу багато трагедій, він буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

    Про страшнішу трагедію української історії написано силу-силенну книг і оповідань, якби їх об’єднати вийшов би цілий літопис цієї події.

    ЧОРНОБИЛЬЦІ – учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та постраждалі від аварії. Чорнобиляни це люди, які народились і виросли у цьому райському квітучому куточку України. Якщо просто змінити місце проживання і то це лихо, а коли покидаєш дім чи квартиру, які тільки-но побудовані своїми руками це лихо в кілька разів більше. Багато є таких, що покинули рідну домівку ризикуючи назад не повернутися, а потім їхали працювати в зону, рятувати. Спитаєте кого? Та всіх, всю країну, а може увесь світ. На той час спрацювало, як патріотизм так і меркантильність. Тому зараз важко розібратись хто є хто. Проект «заміна посвідчень» саме це і показав.

    На обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Київській області та відділі соціального захисту Київської обласної державної адміністрації на разі перебувають:

    • інвалідів ЧАЕС понад – 26 697 осіб;

    • учасників ЛНА на ЧАЕС – 22 906 осіб;

    • потерпілих з числа евакуйованих із зони ЧАЕС II кат. 16 517 осіб;

    • потерпілих від Чорнобильської катастрофи III кат. 14 567 осіб;

    • 78 700 потерпілих дітей, з них 118 діти-інваліди;

    • 418 503 потерпілих від катастрофи ЧАЕС IV категорії (пільги знято);

    • всього чорнобильців усіх категорій понад 587 221 осіб.

    І яким чином виявити хто є дійсно патріот ліквідатор, а хто цинічний брехун, трутень який нічого для країни не зробивши висмокче з неї все що тільки зможе. Дуже прикро, що часто зневажають і забувають людей, які в тих екстремальних умовах, не зважаючи ні на що, без відпочинку, без страху ризикуючи життям виконували поставлені перед ними завдання, усвідомлюючи відповідальність за долі та життя мільйонів інших людей і народів.

    Хіба можна забути тих, завдяки кому ми живемо на цій землі? Ні! Згадаємо шахтарів, згадаємо пілотів гвинтокрилів, пожежників, міліціонерів, медиків і просто громадян, які не покинули свої робочі місця, які приїхали за тисячі кілометрів заради спасіння інших людей, своїх дітей і онуків, а можливо просто виконати свій пресловутий громадський обов’язок честі людини. І тому дуже прикро коли багато непорозумінь між чорнобильцями та владою коли люди протистоять одне одному. В цьому, на мій погляд, в першу чергу винні люди, які є фальшиві ліквідатори. Вони мов бур`ян на зеленому полі проросли чорним, гнилим цвітом і заважають здоровій зелені своєю наглістю, своїм жорстоким, потворним проявом. Вони брешуть про свою участь у роботах по ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, оббираючи як істинних учасників, героїв ЛНА так і державу Україна. А чому так? Тому, що не досконалі закони, тому що навіть не всі судді вірять і підтримують законність. Не секрет, що не всі судові рішення знаходили підтримку і у самих постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Адже не може такого бути щоб половина постраждалих – це в першу чергу: інваліди ЧАЕС, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, евакуйовані із тридцятикілометрової зони отримували пенсії 2000–3500 гривень коли «ліквідатор» самозванець від 8 до 16 тис. гривень і навіть більше.

    Але не будемо тільки про те, що не варте вашої уваги. Серед учасників ЛНА та постраждалих значна частка добрих, порядних і чесних громадян, які переживши страшне лихо, залишились Людьми. Думку і намагання справжніх Чорнобильців підтримали і наші земляки, корінні чорнобиляни, які гідні великої честі і поваги це – Олена Кравченко, Микола Гаврилюк, Андрій Рубанов, Микола Таран, Павло Колесник та багато, багато інших.

    ЧОРНОБИЛЬЦІ дорогі мої земляки! Учасники ЛНА на ЧАЕС!

    Старенькі й сиві, літні і молоді та ще зовсім юні, діти та онуки ліквідаторів – всі ви являєте собою ту незбагненну силу українського духу, яку ніхто, ніщо і ніколи не знищить. Ви дорогі Чорнобильці витримали все, щоб бути добрішими, сильнішими, мудрішими. Сила наша в Єдності та підтримці одне одного. Слава героям – пожежним! Які першими стали на захист людства. Слава військовим, цивільним, всім чесним і порядним людям чорнобильцям, які ціною свого здоров’я і життя врятували сотні тисяч людей!

    Слава Вам дорогі Чорнобильці та Чорнобиляни, Слава Україні!


     


     

    т.в.о. Президента ВГОІ

    «Союз Чорнобиль України»

    Голова КОО ВГОІ

    «Союз Чорнобиль України» Михайло Хрущенко

     

    Переглядів: 826 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024