Четвер, 28.03.2024, 16:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Вересень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
Чорнобильський рух
 ВГО «Союз Чорнобиль України» Мы чернобыльцы  ХАРЬКОВСКАЯ ОБЛАСТНАЯ ОРГАНИЗАЦИЯ ВСЕУКРАИНСКОЙ ОБЩЕСТВЕННОЙ ОРГАНИЗАЦИИ ИНВАЛИДОВ “СОЮЗ ЧЕРНОБЫЛЬ УКРАИНА  ВСЕУКРАИНСКОЕ ОБЪЕДИНЕНИЕ ВЕТЕРАНОВ ЧЕРНОБЫЛЯ
Я чернобылец
  • Офіційний блог
  • uCoz Спільнота
  • FAQ по системі

  • Архів записів
    Чорнобильський Рух
    Головна » 2020 » Вересень » 30 » СЧУ
    11:34
    СЧУ

                                                 

                               Міністру соціальної політики України

                                                       ЛАЗЕБНІЙ М.В.

     

    Шановна Марино Володимирівно!

     

                Направляємо Вам зауваження до проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України» «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб».

                1. Пункт 1 розділу I(стосовно ст.53) доповнити реченням такого змісту: «Зазначена пенсія встановлюється у кратних величинах до показника прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб»

    2. У частині першій пункту 1 розділу I (стосовно ст.57) розшифрувати показник «мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня відповідного року».

    Обґрунтування: застосування такого показника на практиці породжує дискримінацію з пенсійного забезпечення ліквідаторів залежно від року виходу людини на пенсію.

    3. Пункт 3 розділу I – виключити, оскільки такі зміни до ст. 59 несуть загрозу втрати військово службовцями певного соціального захисту.

    4. У пункті 5 розділу I: У статті 60.1 замість слів «в порядку встановленому Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» - записати «відповідно до закону».

     Статтю 60.2 – виключити, як таку, що містить норми, які можуть спричинити дискримінацію у пенсійному забезпеченні ліквідаторів.

     

    Шановна Марина Володимирівна вважаємо за необхідне висловити пропозицію, щоби у подальшому законопроекти з питань захисту чорнобильців направляти на погодження до Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України», яка є наймасовішою громадською організацією осіб з інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи. Нами укладена угода про співпрацю з всеукраїнськими чорнобильськими організаціями та ми готові взяти на себе погодження таких проектів з іншими громадськими чорнобильськими організаціями.  

    З повагою

    та сподіванням на подальшу співпрацю                                                                 М. Хрущенко                    

    Переглядів: 803 | Додав: IM61 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    avatar
    uCozCopyright MyCorp © 2024